Мигдаль - насіння мигдальної кісточки, яке часто відносять до горіхів. За формою і розмірами продукт схожий на кісточку персика.
Вміст корисних речовин:
|
Харчова цінність на 100 г
Білки | 21.15 г |
Жири | 49.93 г |
Вуглеводи | 21.55 г |
Клітковина | 12 г |
Калорійність мигдалю: 100 г - 579 кКал |
Корисні властивості
Регулярне вживання мигдалю робить позитивний вплив на організм, яке виражається в:
- Антиоксидантних властивості та попередженні розвитку онкології.
- Поліпшенні мозкової активності, позбавлення від безсоння.
- Можливості якнайшвидшого лікування сечокам'яної хвороби;
- Полегшення протікання гастриту або виразки шлунка.
Мигдаль ефективно використовують для схуднення. Він входить до складу дієт для зниження ваги завдяки високій поживності. Горіх допомагає швидко відчути ситість і скоротити розмір порції. Разом з мигдальними ядрами організм отримує незамінні біоактивні речовини.
Як зберігати і вживати мигдаль
Оптимальна щоденна порція: 30-50 м Перед вживанням краще залити горіхи водою і залишити їх на ніч - такий підхід забезпечить найкраще перетравлення поживних речовин і їх засвоєння. Після розмочування мигдалю можна дуже легко прибрати шкірку.
Горіх додають в випічку і салати, використовують для солодких кульок, халви або домашнього шоколаду. З мигдалю роблять горіхову пасту з медом або солодким сиропом.
Сирі ядра мають тривалий термін зберігання. Продукт слід помістити в закриту скляну банку і поставити в холодильник. Завдяки цьому свіжість горіхів збережеться протягом року. Продукт можна загорнути в пакет і помістити його в морозильну камеру.
Країна виробництва: США