Кеш’ю містить набагато менше жиру, в порівнянні з іншими горіхами. 75% їх жирів становлять моно- і поліненасичені жирні кислоти.
У складі містяться 18 амінокислот, включаючи незамінні.
Кеш’ю містить:
|
Харчова цінність на 100 г
Білки | 18.22 г |
Жири | 43.85 г |
Вуглеводи | 30.19 г |
Клітковина | 3.3 г |
Калорійність 100 г - 574 кКал В 10 орешках содержится 100 кКУ 10 горішках міститься 100 кКал. |
Корисні властивості кеш’ю
Регулярне вживання кеш’ю допомагає поліпшити функціонування мозку, а також зміцнити імунітет.
Також горіхи:
- мають антибактеріальну, тонізуючу і активну протизапальну, а також противосклеротичну дію;
- здатні значно поліпшити роботу головного мозку і зменшити рівень холестерину;
- забезпечують профілактику серцево-судинних хвороб, зміцнюють серце завдяки калію, що міститься в плодах.
- нормалізують склад крові і зміцнюють стінки судин, покращують їх еластичність та прохідність.
- допомагають позбутися від проблем з яснами та зубами, запобігаючи кровоточивість і болючість;
- мають зміцнювальнуі відновальну дію, що допомагає швидко вилікувати захворювання органів дихання, включаючи бронхіти, астму, фарингіт і грипозні стану.
- в якості допоміжної речовини корисно при цукровому діабеті, псоріазі, анемії, гіпертонії та інших розладах метаболізму.
Горіх - джерело міді, здатне збагатити організм залізом і наситити антиоксидантами.
Розмір добової дози
Оптимальна доза кеш’ю 30-50 грам, тобто 10-15 горішків.
Вживання в їжу
Перед вживанням горіхів необхідно залити їх водою на 30-60 хвилин. Не потрібно замочувати їх на ніч, щоб корисний продукт не став надмірно м'яким та не втратив свій смак. Замочування полегшить перетравлення продукту і засвоєння корисних компонентів.
Горіхи можна додати в:
- салати;
- страви з рису;
- супи;
- випічку;
- соуси.
Їх можна використовувати для приготування халви або домашнього шоколаду. Готуйте пасту, додавши до кеш’ю мед або інший підсолоджувач. Горіх прекрасно поєднується з чорносливом - такі ласощі дуже корисно вживати ввечері.
Країна виробництва: Індія.