Фундук є окультуреним лісовим горіхом. Відмінності полягають тільки в товщині шкорлупи, а також зовнішньому вигляді. Фундук вживають в сирому або смаженому вигляді, з горіха готують ароматне масло.
Вміст корисних речовин:
|
Харчова цінність на 100 г
Білки | 14.95 г | Жири | 60.75 г | Вуглеводи | 16.17 г | Клітковина | 10 г |
Калорійність фундука: 100 г - 552 кКал |
Корисні і лікувальні властивості
Серед корисних властивостей фундука:
- Підвищення імунітету. Він допомагає зміцнити імунітет після тривалого захворювання.
- Насичення організму антиоксидантами.
- Стимуляція роботи серцево-судинної системи. Макроелементи, що містяться в горіхах, зміцнюють кровоносні судини, знижують тиск.
- Лікування недокрі́в'я, варикозу, проблем з капілярами.
- Допомагає очистити печінку і запобігти гнильні процеси.
- Зміцнює скелет людини, зуби;
- Містить зовсім небагато вуглеводів, а значить, його можна застосовувати для дієтичного харчування.
Щоденна доза фундука складає 30-50 м.
Вживання фундука
Перед вживанням горіхів залийте їх водою і залишити на 2-3 години. Це допоможе більш ретельному засвоєнню їжі. З ядра горіха небажано видаляти шкірку, адже саме в ній містяться вітаміни і антиоксиданти.
Фундук можна додавати у випічку або салати, він підходить для приготування горіхової пасти.
Продукт слід зберігати в сухому, темному місці. Для цього краще вибрати банку з щільною кришкою. Так горіхи придатні для вживання на протязі трьох місяців. При зберіганні в холодильнику цей термін збільшується до півроку, а в морозильній камері - більше 12 місяців.
Країна виробництва: Туреччина